Vad innebär egentligen symbolen Trygg E-handel? Här delar vi med oss av allt du behöver veta inom områdena trygghet och säkerhet. Vi ger dig även djupare information i vad en cookie är och varför vi rekommenderar att du ska acceptera dessa när du besöker vår hemsida - vi jobbar hela tiden för att användarupplevelsen ska vara något alldeles extra för dig.

Policy och Trygg E-handel

VAD INNEBÄR CERTIFIERINGEN

Trygg e-handel är en certifiering för företag verksamma inom e-handel, ett företag som säljer varor och tjänster via en butik på internet (Distanshandel). E-handel bygger på precis samma princip som traditionell postorder, skillnaden är att varorna uppvisas på en hemsida samt att köpeavtalet ingås direkt på hemsidan. För att skydda dina personuppgifter och andra känsliga uppgifter är det viktigt att du vet vem du lämnar uppgifterna till. Du kanske också vill känna trygghet i att företaget kommer leverera varor inom avtalad tid och att du kommer kunna få hjälp efter köpet om något skulle vara fel.

1.1 TRYGGHET

Syftet med Trygg e-handel som certifiering är att vägleda dig som konsument att välja rätt e-handel när du handlar så att du kan känna dig trygg och säker även efter att du klickat på “slutför köp”.

Trygg e-handels målsättning är att det skall kännas lika tryggt och säkert att handla på Internet som i en fysisk butik.

När du handlar från ett företag som har certifieringen Trygg e-handel innebär det att företaget genom ett avtal förbundit sig att följa en rad krav. Endast stabila och seriösa företag har rätten att bära certifieringen Trygg e-handel.

Trygg e-handels krav är utformade för att du som konsument skall känna till och ta tillvara på dina rättigheter när du handlar via internet. Bland annat ställs krav på att företaget skall vara tydlig med sin identitet, ha säkra rutiner för hantering av personuppgifter, använda säkra betalningslösningar samt ha en stabil ekonomi.

1.2 SÄKERHET

Svensk Distanshandel kontrollerar att kraven följs av de certifierade företagen genom kreditkontroller, provköp samt utredningar vid misstanke om brister. För att ge dig en extra trygghet tar Trygg e-handel emot klagomål från dig som konsument om du skulle misstänka något.

Om du klagar på ett företag som har certifieringen Trygg e-handel och det visar sig att företaget handlat felaktigt/i strid med kraven som ställs får företaget en “prick” i vårt register. Vid allvarliga brister kan certifieringen återkallas med omedelbar verkan. Allt detta sammantaget gör att du som konsument kan känna dig säker på att endast seriösa företag bär Trygg e-handel symbolen.

1.3 TRYGG E-HANDEL SYMBOL

Om du vill kontrollera att symbolen är äkta klickar eller håller du muspekaren över symbolen Trygg E-handel på hemsidan. Varje företag har ett unikt certifikat på domänen tryggehandel.se. Daily Sports certifikat hittar du här.

1.4 VAR HITTAR JAG CERTIFIERADE FÖRETAG?

Du hittar alla certifierade företag här. Företagen är indelande i kategorier efter sortiment för att du lättare skall kunna hitta företag som säljer de varor & tjänster du är intresserad av.

FORCE MAJEURE

Daily Sports är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc., onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

PERSONUPPGIFTER

Daily Sports ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpvillkoren med Daily Sports samtycker du till att en del av dina uppgifter sparas. Vi sparar endast de uppgifter som behövs för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp och möjliggöra uppdatering av din orderstatus. Som kund kan du när som helst ta del av de sparade uppgifterna, ändra dem eller be om radering.

COOKIES

En cookie är en liten datafil med text som sparas i din webbläsare. Cookiefilerna är helt anonyma och innehåller ingen personlig information. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära. Permanenta cookies lagras som en fil under en viss tid tills du själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Temporära, så kallade Session-cookies, lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder cookies för att kunna ge dig som besökare av vår webbplats bättre service. Vi använder cookies för att spara statistik och följa vad en användare gör på sidan; inloggning, placerat något i varukorgen, trafikmätning, exponering & analys av marknadsföring. Om inte cookies accepteras är det mycket av sidans funktionalitet som slutar att fungera. Informationen gör det möjligt för oss att utveckla och optimera webbshopen så att den ger dig vad du vill ha. Om du vill stänga av användningen av cookies gör du det i inställningarna för din webbläsare.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Daily Sports AB, Tulegatan 47, 113 53 Stockholm

Telefon: +46 (0)8 120 105 20

E-post: info@dailysports.se

Organisationsnummer: 556217-7955