HemsidaHemsidaHemsidaHemsidaHemsida
+46 (0)8 120 105 20
  • sv
Meny

Träffa våra inspiratörer

Våra inspiratörer kan göra underverk för dig och dina sportaktiviteter. De är kvinnor med lång erfarenhet inom träning, golf, sportkläder och kost och kan därför ge dig massor av inspiration och tips!

Lina Boqvist

Lina gör nu sitt tredje år på Ladies European Tour. Hon har totalt 14 segrar hittills i karriären däribland en seger på LET Access Series och ett SM Guld i matchspel. Lina ger dig tips om nästan allt som handlar om golf.

Lite om mig, Lina Boqvist

Hej!

Mitt namn är Lina Boqvist, 25 år gammal från Gislaved. Jag representerar Isaberg GK, som ligger ungefär sex mil söder om Jönköping.

Min golfkarriär började när jag var runt sex-sju år då mina föräldrar tog med mig till golfbanan för att de inte hade någon barnvakt. Och på den vägen blev det att jag också började spela golf. Jag tyckte inte att golfen var så speciellt rolig i början då det mest var på lek. Jag började satsa på golfen när jag var ungefär 12-13 år då jag började spela på Skandia Tour som är Sveriges juniortour, och gick sedan deras steg uppåt från distrikt, regional, riks och sedan elit, som var den högsta nivån.

Under den tiden spelade jag även volleyboll, fotboll och badminton. Men jag slutade ganska tidigt med både badmintonskolan och fotbollen. Men volleybollen höll mig kvar vid, för den kunde jag kombinera med golfen.

Efter studenten 2010 bestämde jag mig för att gå över till proffs. College i USA lockade aldrig mig utan jag valde att gå min egen väg och bli proffs direkt och började tävla på Sveriges proffstour som då hette Nordea Tour. Vid den tidpunkten la jag även ner volleybollkarriären, jag spelade då i elitserien med Gislaveds VK. Nordea Tour spelade jag ungefär två år innan jag gick tog steget över till LET Access, som är Europatourens undertour. Där spelade jag två år, då jag 2014 slutade tvåa på LET Access Order of Merit och fick då ett full kort till Ladies European Tour. Så sedan 2015 är min arbetsplats Ladies European Tour.

Mitt mål inför 2016 var att hamna topp 25 på Order of Merit och få genomföra min första major. När anmälningstiden gick ut till British Open i juni var jag topp 25 på rankingen, vilket krävdes för att få en direktplats till tävlingen på Woburn GC. Jag slutade på en 36:e plats på LET Order of Merit 2016.

Jag bibehåller mitt mål inför 2017 att vara topp 25, för det vet jag att jag har potential till. Och att få spela min andra British Open är också ett mål som står högt upp.

/Lina