HemsidaHemsidaHemsidaHemsidaHemsida
+46 (0)8 120 105 20
  • sv
Meny

Träffa våra inspiratörer

Våra inspiratörer kan göra underverk för dig och dina sportaktiviteter. De är kvinnor med lång erfarenhet inom träning, golf, sportkläder och kost och kan därför ge dig massor av inspiration och tips!

Malin de Mora

Malin är personlig tränare för kvinnor med visionen att sprida träningsglädje. Hon har en bakgrund i skidåkning, simning, löpning och basket, vilket hjälper henne att skapa strategier för många kvinnor. Här får du inspiration om träning.

Att springa mot ett mål

Springa lopp

När jag fäst sista säkerhetsnålen på nummerlappen infinner det sig en speciell känsla i min kropp. Känslan är djupt rotad från barnsben då jag tävlade ofta i många olika idrotter. Jag vill gärna prestera och sätter alltid ett mål inför de gånger jag deltar i någon idrottstävling, även om det numera bli sällan.

Igår var mitt första löplopp på över 4 år efter en höftskada. Jag har det senaste halvåret äntligen börjat kunna springa igen. Gårdagens lopp “Skepparholmen springer för Östersjön” var 5 eller 10 km. Jag hade valt att springa den kortare sträckan för att inte överbelasta min höft. Första delen av banan gick längs en vacker strandpromenad och var sedan relativt kuperad. Min målsättning var att springa i mål på 25 min. 5 minuter per kilometer hade för några år sedan inte varit en utmaning men nu var det ett rimligt mål. När du sätter mål för din egen del, se till att det är uppnåeligt.

Med hjälp av min pulsklocka hade jag koll på både puls och tempo. Solen gassade och det var riktigt varmt. Redan efter 1 km kom en lång sluttande uppförsbacke. Pulsen steg rejält och gick inte ner trots banan planade ut, i sista backen steg den istället ännu mer.

Under loppets gång tänkte jag på alla de tips jag ger till mina kunder när de tränar. Jag säger ofta att “det sitter i huvudet”. Det gör stor skillnad när tröttheten kommer krypandes att tänka positiva tankar och att fokusera på löpteknik och att springa lätt, att inte ta för långa steg, att bibehålla frekvensen och att inte sjunka ihop och att hålla upp blicken osv. (läs mitt tidigare inlägg med min 11 bästa tips) Alla mina tips gick runt i huvudet och det är lärorikt att som PT få “smaka på sin egen medicin”.

Jag lyckades spurta i mål på 25 min och…. 3 sekunder. Nöjd över att vara snuddande nära målet och glad att höften höll så att jag kan träna vidare mot Lidingöloppet. Då är sträckan 15 km och det ingår i Halvklassikern som jag ska fullfölja i år. Jag är imponerad av alla som sprang igår och alla ni som springer lopp oavsett målsättning om tid eller inte. Kom ihåg att viktigaste inte är målet utan vägen dit. Även om känslan i mål är väl värt mödan samt att få en bättre hälsa på köpet är ovärderligt.

Lycka till på nästa lopp eller löptur!

/Malin