WebsiteWebsiteWebsiteWebsiteWebsite
+46 (0)8 120 105 20
  • sv
  • en
Meny

Träffa våra inspiratörer

Våra inspiratörer kan göra underverk för dig och dina sportaktiviteter. De är kvinnor med lång erfarenhet inom träning, golf, sportkläder och kost och kan därför ge dig massor av inspiration och tips!

Malin de Mora

Malin är personlig tränare för kvinnor med visionen att sprida träningsglädje. Hon har en bakgrund i skidåkning, simning, löpning och basket, vilket hjälper henne att skapa strategier för många kvinnor. Här får du inspiration om träning.

Satsa på steg med stegräknare

En kvinna poserar framför kameran iklädd träningskläder.

Det har de senaste åren varit populärt att räkna sina steg. Det är ett enkelt sätt att hålla koll på hur mycket man rör sig per dag. Stegräknare finns i de flesta elektronikbutiker, eller kanske redan i din mobil och/eller i form av olika appar och i pulsklockor.

Min yngsta dotter kom hem efter skolstart i höstas (4:e klass) och berättade att deras mål för läsåret var att tillsammans i klassen gå lika långt som kinesiska muren. Hon berättade att den var 640mil lång. Det låter långt men med tanke på att de är 28 elever tänkte jag efter en snabb uträkning att det borde gå.

Och det gick. De flesta barn rör på sig betydligt mer än vuxna. Det är roligare att promenera om du har ett mål, oavsett om det är en runda, en plats eller antal steg. Vi är en härlig känsla att uppnå något oavsett vad.

Många har som mål att gå 10 000 steg per dag. Varför just det antalet? Jo, det är rekommendation från WHO, världshälsoorganisationen. Då ska det vara lättare att hålla vikten, ha ett friskt hjärta och den mentala hälsan gynnas av motionen. Men det är ett mål som många har svårt att uppnå. Hur många steg får du ihop? Här kommer enkla tips på hur du får ihop fler steg:

1. Sätt ett rimligt mål.
2. Ställ bilen så ofta du kan.
3. Ta trappan, inte hissen.
4. Gå när du pratar i mobilen. Den sitter inte fast;)
5. Ta en promenad med en vän eller någon i familjen innan ni t.ex. fikar eller ska titta på tv.
6. Gå nu, inte sen.
7. Var tacksam för att du har två ben & underskatta inte promenader.